I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

Thursday, June 30, 2011

BUKAK MATA KELIP MATA

kelik-2 dekat image kalau nak nampak besar gedabak =))


Friends request sebanyak 512 dan orang dok poke-2 tepok amai-2 seramai 222 eh-2 cantek plak num dye kan kan kan ? hehehe, yang dok add aku neh aku dah xboleyh nak apprve sebab aku sangat-2 gementar nak approve korang-2 neh sebab banyak yang nak add semata-2 nak tgok wall aku n yang best bila bf dye dok wall aku dye pown sebok nak add aku nak tgok ape bf dye wall aku kan .. alarh-2 korang neh , maaf yew sebab aku tak rase nak approve sesapae sekarang n bkan nak berlagak sombong tapi aku memang tak nak friend list ak pnoh nan orang aku tak kenal neh .. yang dok poke-2 amai-2 neh aku tak paham .. poke neh ape sebenarnya ? baru semalam aku poke balik korang dekat  300++ neh ary neh adew lagi , orang yang same plak uh .. whoaa, meyh nak tepok dahi korang larh macam neh .. ngeh-2 , sekian ..

TERBONGKARNYA KECURANGAN LELAKI

sekarang neh bila status aku kembali single macam-2 jantan larh yang aku jumpa , weyh-2 kenapa sekarang ramai lelaki curang belakang awek dye ea? yang tak tahan uh adew dah beristeri tapi masih nak PM-2 aku mintak num n menggatal kalah orang umo 20tahun uoollsss .. adew plak yang adek-2 bawah umo neh nak ayat akak-2 neh pulakkk , akak bukan tak nak melayan adek-2 neh tapi akakk rase janggal larhh dikkk ooiii .. akakkk keww? hahaha ! well well well hello lelaki di luar sane , please larh korang menjadi setia dengan kekasih-2 anda yea .. seyes aku memang tak berapa nak melayan lelaki yang adew gf neh sebab aku bukan perosak umah tangga korang yang separuh nak siap uh , ngeh-2 .. jangan jadi macam neh >>>>>



 hell hell ! sumpah aku benci macam neh sebab aku dah pernah kene n sangat-2 saked aty weyh !
kadang-2 lelaki neh mcam tak paham aty perempuan yang umpama kaca neh n aku pown rase kadang-2 perempuan tak memahami jiwa tegar seorang lelaki neh .. tapi yang boleyh aku cakap majoriti lelaki yang aku kenal neh bila dh ada gf dorang still nak menggedix-2 dekat perempuan .. pantang nampak yang cantek,comel,sexy sume nak ayat .. alarh-2 pelik larhh aku kan , tak boleyh kew korang cube jadi setia cket wahai lelaki-2 begitu ?



boleyh tak aku tubuhkan pasukan ANTI LELAKI CURANG ? oh oh oh hoyeah , cerrlaass kaw mariaaa .. hahahaha !


tapi korang jagna risau , walau aku neh SINGLE tapi aku dalam diam minat dekat mamat neh .. setiap malam aku akan memastikan aku adew masa untuk dye , memang aku fall in love tahap dewa dewi larh dekat dye .. xpew-2 suka dalam diam pown dah kira oke kan ? nak taw sape?? jap aku upload pix dye tapi janji jangan bagitahu dye aku minat dye oke ...


baby, blew u nak ajak i kawen neh ? i dah tak sanggup jadi single neh ..


baby! ape neh tunjuk-2 muntot at orang len neh? i mrajok alek umah papa i kang , kuang kuang kuang ..
sila sila sila hentak aku yew sekarang ...

ape-2 pown untuk lelaki kat lua sane uh please larh jadi setia oke, kalau korang adew rupa paras yang menarek uh tak perlu lah nak adew kapel banyak-2 kan .. untuk perempuan pown same jugak , hargai larh pasangan korang ..

jangan berani menyentuh hatinya kalau niat hanya ingin bermain =)))

Wednesday, June 29, 2011

KEPELIKAN

sila besarkan apa yang ada di badan korang yew, ngeh-2 .. dengar tak lagu blog aku neh jiwang ala-2 karat gituuu , hahahha ! selalu aku pasang lagu hentak-2 kaki sambil goyang-2 pale tapi disebabkan mood aku terjiwang sekarang jadi aku memilih untuk memasang lagu jiwang .. cer teka siapa buad aku jiwang ? sape betol aku bg senyuman paling ikhlas att hampaa , sapa mau teka ? hahahaha ! biar larh menjadi rahsia aku kan kan kan ~


oke sekian .....

Tuesday, June 28, 2011

Pengarah PSIS Meninggal Dunia - ALFATIHAH


AL- FATIHAH

Pemergian Pengarah PSIS.
Assalamualaikum Dan Selamat Pagi... Dukacita Dimaklumkan Bahawa Pengarah Politeknik Sultan Idris Shah, En Dzulkifli Bin Ismail Telah Menghembuskan Nafas Terakhir Beliau Di Hospital Tengku Ampuan Jemaah, Sabak Bernam, Selangor Kira-kira Jam 11.10pagi tadi... Sama-samalah kita Sedekahkan Al-Fatihah Keatas Roh Beliau Semoga Beliau Ditempatkan Dikalangan Orang-orang Yang Beriman...
Takziah diucapkan kepada keluaga Allahyarham.

kaw aku dia kamu saya awak selamanya

hyee korangggg , neh entry aku  yang kedua yew untuk hari neh .. rase bosan nak bace? hade haku kesah? ngeh-2 , kali neh aku nak bercerita tentang kisah perasaan aku .. perasaan larh sangat aku neh kan .. nak jadi jiwang cket malam neh larh rasanya .. korang pernah tak rase benci,saked aty , menyampah,meluat n sebagainyew larh dekat seseorang ? baek ngaku cepat sebelom aku sekeh, okee aku ngarot skang yew .. 




aku senang nak benci orang sebab uh aku tak suke benci orang,korang paham x? tak paham uh buad-2 paham larhh yew ,ngeh-2 .. dalam seumo hidop aku neh , hanya DIA yang aku benci sangat-2 .. kenapa aku benci DIA ? sebab DIA dh rampas kebahagiaan aku , sebab DIA dah rampas orang yg aku sayang,sebab DIA hidup aku berubah, sebab DIA jiwa aku memberontak n sebab DIA aku hilang kasih sayang seorang ayah .. mungkin korang dah boleyh agak siapa DIA uh kan ? kat sini bukan niat aku nak aibkan DIA atau ape-2 pown .. ini hanyalarh sekagar sesi luahan perasaan , tettt! sekali lagi aku mention yg aku jiwang malam neh , ngeh-2 ..


setengah orang akan nampak jelas kebenciaan aku dekat si DIA neh,setengah orang akan cakap aku tak patot benci DIA sampai mcm uh tapi korang hanya boleyh bercakap dan berbual pasal neh tanpa mengetahui perasaan aku yg berada ditempat uh kan , bukan niat aku nak benci DIA sampai mcm neh sekali .. yew memang dulu aku ngaku aku sangat-2 benci DIA sampai aku pernah sumpah depan DIA yang kami tak kan pernah bertegur dan macam-2 lagi sumpah aku buad depan dye n depan ayah aku jugak ..  tapi aku neh manusia biasa yang punya hati dan perasaan yang mudah menangis dan sedih ..




untuk kaw SI DIA >>>


bukan niat aku nak benci kaw sampai tahap neh , dekat dua tahun setengah kebencian neh ada dalam hati aku tapi sebenci-2 aku neh aku kadang-2 selalu intai kaw .. aku dari jauh terasa nak tegur kaw,aku sentiasa rasa nak cium tangan kaw .... macam-2 perasaan ada dalam hati ini , macam-2 cara abah buad untuk baekkan kita kan ? tapi kita dua-2 ego n tak nak mengalah , sekarang masing-2 buad hal masing-2 .. kaw dengan cara kaw n aku dengan cara aku , bila orang sebok bertanya pasal kaw mesty aku akan diam jew sebab aku dah penad nan perasaan benci neh .. malam uh bila kaw duduk sebelah aku jantung aku berdegup kencang sangat , muka kaw slumber jew then aku teros bangon sebab aku takot nan perasaan neh .. aku nyanyi lagu air mata ibu bukan untuk kaw , tapi sebab aku rindu arwah mak aku .. mungkin kaw akan terasa bila aku nyanyi lagu uh tapi bukan untuk kaw aku tuju lagu uh , aku senyap-2 amek gambar kaw sebab aku nak buad kenangan kita satu family ..


orang kata bila orang asing masuk dalam family kita mesty kita akan terasa something kan ? macam uh yang aku rasa selama 2 tahun setengah neh , terima kasih sebab sudi jaga abah .. kaw gembirakan abah walau banyak kesusahan kaw beri .. kaw beri abah senyuman walau pahit aku terima, kaw beri abah kebahagia walau derita aku sambut n kaw beri sinar untuk sisa-2 hidup abah walau sukar untuk aku terima .. kalau diberi kesempatan untuk berbual dengan kaw aku akan hargai sepenuhnya sebab aku dah buang semua kebencian aku dekat kaw mulai saat ini sebab aku takod nanty tiba-2 kalau aku mati macam mana kan ..


panjang sangat entry aku kali neh tapi neh hanya sekadar luahan perasaan aku sebagai manusia biasa ....


sentiasa mengharap akan ada lagi sinar kebahagiaan dalam hidup aku neh =)

MEROBEK JIWA RAGA

tetttt,sekali lagi aku buad title yang boleyh aku hantuk kepala dekat bantal mucuk-2 aku neh kan kan kan .. hosh! kenapa kenapa kenapa title aku begini ea? aku nak cerita pasal kisah cinta kaa? oohhh nooo okee , sebab siapa dia yang bertakhta di hati neh biarlah menjadi rahsia aku dan sape-2 jew .. ngeh-2 , aku sebenarnya nak bercerita tentang si gemok neh >>>>>
































ini larh si gemok pengarang jantung saya okey, erkk kalau aku cakap aku hanya ada perasaan dekat kucing neh boleyh tak? whoaaa, hahahaha ~ tapi memang aku sangat-2 gyla kan kucing n kucing neh memang sangat-2 manja nan aku okey siap boleyh lending kepala dye dekat leher aku kalau aku dok meniarap umpama ikan dugong dekat depan tv neh haishhh .. naseb bek neh kuceng lau dye manusia per cer? erkk , hehehhee ~ 

Sunday, June 26, 2011

mine yours is one family

[------semalam adalah hari memenatkan bagi aku sebab aku meronggeng sampai kepagi weyh , dua hari aku tak tido neh .. mata aku tak payah citew larh sebab dah rabak umpama tiada dara gituu, erkk .. pagi-2 semalam aku dah siap-2 sebab kakak aku menggila ajak tengok movie pukul 11 tgah ary soo aku pown sampai sana pukul 12 sebab aku suka lambat-2 neh ,hahaha ! then lunch dekat foudcourt KLCC , cerrlasss kaw maria sebab lunch dekat sini sambil mata memandang org sekeliling dan bertambah dosa neh mengumpat-2 org yang lalu, alarh-2 korang pown mesty sama kan kan kan ? eicehcehceh , hehehe~
movie yang kitaorang tengok adalah LADDA LAND >>>>




citew neh buad aku sampai rase nak menyorok bawah kerusi new tahu , aku takot sampai kaki aku naek dekat kerusi depan n paling best tengah-2 klimaks citew aku dah bertekad nak ajak along keluar sebab serammm siioodddd .. orang sebelah along pulak dok jerit sakan jadi aku bertambah-2 nebes larh ,tapi citew neh memang best and tak sia-2 larh tengok cerita neh ..


then sebelah malam pulak kami sekeluarga melepak dan terburai perot di FLAMING STEAMBOT DANAU KOTA , memang terbaek larh makanan dekat cinie .. time aku sampai uh ramai gegila orang makan dekat sini tyme nak amek makanan pown beratur panjang soo aku sebagai rakyat berkhemah aku pown potong line ,ngeh-2 .. meyh-2 usha pix-2 kami ~



ohhooii , abah karaoke oke =)



my sister <3



kami suka bergambar ,tyme neh perot tgah penoh ..


makanan aku, licin kan?

ohh angah sebok meratah makanan




muka orang kekenyangan , nampak serabai aku time neh ..



sos yang tak disentuh, weehuu pembaziran ..



masing-2 cover perot , ngeh-2 ..



aku dah sangat-2 kenyang tyme neh weyhh ...


sebelom kitaorang alek uh dapat larh karaoke dekat wangsa walk uh,sebelom tnggu giliran kitaorang uh ada gig dekat lua wangsa walk uh then kitaorang lepak citu jap .. dekat sejam jugak ahh melepak tnggu giliran kami untuk melalak , habis melalak sume muka kepenatan .... tapi memang sangat have fun larh malam tadi ..

Thursday, June 23, 2011

my heart beats dup dap dup dap now
















weyh-2 , pehal dorang neh comel sangat?
alarh-2 aku geram dah neh , tyme aku tengah practical dulu adew jugak dorang panggil aku si teletubbies casa sebab aku chubby nan suka wat muka comel .. hahaha!
aku suke dorng pnggl mcm uh sebab aku rase sangat-2 cute mute gitu , ngeh-2 ..
kalau DJ BLEND muka macam dorang mcm mana ea?
erkk jap nak bayang kan , mesty comel DJ BLEND muka mcm teletubbies kuning uh nan joget-2 at pentas , wow! aku akan teros pelok dye simpan lam guni agy bwak balik malaysia kurung lam bilik aku .. hahahaha ~

meet teman lama umpama sesi jejak kasih

tiba-2 aku menjadi rajin untuk update blog aku selepas kekringan idea untuk update hape padahal banyak jew story mory nak cerita kan kan kan , ngeh-2 .. korang adew tak kawan yang dari korang kecik-2 yang dok selekeh serabai tyme uh yang dok makan aice cream pown lap kat pipi .. adew tak ? mesty larh korang adew kan sebab korang angguk-2 kepala skang , hehehehe ~ meh aku nak story cket pasal kawan-2 lama aku neh ..


malam semalam dalam pukul 8 lebeyh uh aku tengah layan blues dalam bilik tiba-2 abah ketok pintu cakap ade member datang umah , aku ingatkan si lyshah uh sebab dye memang nak datang umah aku
bila aku dok depan pintu umah aku macam pelik kenapa ada 2 wanita dan mereka bertudung .. dan aku menjadi pelik bila pulak kawan aku pakai tudung neh , erkkk chhooiii ! aku dah larh rabun malam soo aku tak nampak larh kan , datang dekat-2 teros aku macam sangat-2 terkejut dan terharu upe-2nye atikah nan zira datang umah aku .. weyh lame tak jumpa korang kan ! korang ajak lepak tapi tapi tapi aku tak boleyh sebab si lyshah nak datang umah , well masing-2 dah besar kan .. semua macam tak berubah jew aku tengok , jumpe-2 teros korang cerita pasal nak call aku kan, hahaha ! lawak gila ahh korang neh , bak kata tikah dye siap conteng num tepon agy last org cina jugak call sebab aku memang dah lama xdew tepon umah neh almaklum larh masing-2 adew hp sekarang , ngeh-2 ..



tudia tudia .... neh larh NURUL ATIKAH MAD ZIN dulu aku suka pnggil dye adik ziana zain sebab nama bapak dye ala-2 sama gituu , dye neh sama baya aku tapi otak perghhh! cerdik gila larh dye neh kitaorang dari tadika lagi dah berkawan bek sampai kitaowang selalu fight tyme exam and aku owez kalah sebab dye asyik nak amek num1 jew kan ,hish .. dye neh mulot sangat pok pek-2 dan sangat menceriakan susana , hahahahha ~ RINDU KAW WEYH !





aucakkkkk , sila tengok yang belakang uh n bukan yang depan oke kawan-2 .. hahahha,neh pula NAZIRAH RASMI a.k.a zira .. dye neh tua setahun dari aku ngan tikah tapi perangai same jew macam ktowang neh , dulu selalu lepak umah dye ngan men umah-2 hantu larh masak meggi banyak sayur larh , hahahhaha aku ingat agy weyh .. sekarang dye jadi cikgu tadika n boleyh plak tikah ctew pasal time kecik-2 dulu kitaowng suke men ajar-2 dak-2 kecik , haishh macam-2 kan ..

sampai kesudah aku tergelak-2 update benda neh sebab tak sangka boleh jumpa balik padahal umah dekat-2 jew kowt .. tapi bila dah besar neh masing-2 blaja tempat laen-2 and bila dh lama tak jumpa jd segan plak kan , ape-2 pown aku sayang korang weyh!



Friday, June 17, 2011

sesi terjah menerjah blog

petang yang panas dan sedap makan goreng pisang bersama milo ais neh membuat aku rasa nak blog-walking dan dalam erti kata laen menerjah blog-2 yang best untuk ditatapi mata comel aku neh , hahahaha ~ nak ketok aku ? sila jangan tak ketok, ngeh-2 .. adew 1 blog neh sangat best isi dye sebab buad aku insaf 5 minit , erkk insaf ahhh jugak kan .. dan buad aku lebih berhati-2 untuk membuat entry yang panas dan sensasi , whooaa ..kalau korang nak baca blog dia  KLIK SINI ..
mari-2 lihat antara isi kandungan entry penulis neh yang buad aku tertarik menarek nak baca :

Assalamualaikum.
Buat rakan-rakan taulan.
Mari kita renung-renungkan.
Selama kita berblogging sakan. 
Adakah dosa atau pahala kita kumpulkan?


Dalam surah yassin ayat 65 Allah SWT berfirman "Pada hari ini Kami tutup mulut mereka, dan berkatalah kepada kami tangan mereka dan memberi kesaksian pula kaki mereka terhadap apa yang dahulu mereka usahakan."

Jika mulut, tangan dan kaki akan menjadi saksi diakhirat kelak, maka blog pula adalah salah satu bahan bukti kepada tangan serta jari jemari. 

Apa yang kalian tulis? Apa yang kalian gambarkan? Suatu hari nanti pasti akan dihitungkan. Blog memang tak bernyawa dan mempunyai suara tapi blog punya jiwa. Jiwa yang terhasil daripada penulis blog itu sendiri agar dapat diserap ke dalam minda pembaca yang membaca blognya. 

Kita semua sedar apalah gunanya ada blog tapi tidak punya pembaca. Disana ada tanggungjawab yang tergalas di bahu insan yang bergelar Blogger. Ke mana agaknya kalian ingin membawa mereka yakni pembaca? Sama-sama menghirup haruman syurga atau merasai kepanasan lembah neraka? Ke mana hala tujunya sahabat?

Ingatlah rakan-rakan bloggers! Usah berblog jika mahu mengeji dan mengumpat sana sini. Kerana dosa yang akan kalian tanggung kelak berguni-guni. Usah berblog jika kalian ingin menabur fitnah dan bergosip kesana-kemari. Natijahnya, kalian akan miskin pahala suatu hari nanti. Usah berblog jika kalian ingin dipuji dan dikenali. Sudahkah kalian lupa bahawa disitu ada syaitan yang sedang bersembunyi?

Oleh sebab itu, marilah kita bermuhasabah bersama-sama, kalian dan aku juga. Bloggers Muslim perlu mempunyai jiwa hamba supaya dapat menuntun dirinya dan juga pembaca. Kerana kalianlah sang murabbi di alam siber. Alang-alang berblogging, biarlah sampai membuka jalan ke pintu syurga. InsyaAllah sama-samalah kita melakukannya.

Kepada rakan-rakan.
Semoga post ini memberi kesedaran.
Jangan kecik hati atau terkesan.
Aku sekadar menjalankan tugasan.
Kerana hidup di bumi Allah punya dua tujuan.
Sebagai khalifah dan hamba Tuhan.


BERINGAT-INGATLAH SESAMA KITA

soo ape pendapat korang sebagai blogger? aku sentap menyentap jugak baca entry neh dan setuju jugak ape yang diperkatakan .. jadi pada yang buad blog uh sekadar nak mengutuk or menjatuhkan orang uh boleyh insaf-2 kan diri larh kan kan kan , selamat beramal .. ngeh-2 , maaf pada yang terasa ^^ ..


motif gambar ? saje nak menggedix , wahahahhaa ~

talk about onion

choo choo ! hello-2 all my readers , tetttt ! readers kew ? hahahaha ~ anyway today i want story bout my experience with onion , as u all noe now i owez been cooking at my home .. ohhooii , cooking okey ! tapi tapi aku sangat tak suka kalau kene kopek bawang neh , y im saying like that ? sebab bawang neh selalu buat aku sebak dan sedeh time kupas bawang taw , baru kupas kulit jew mata aku mula berair-2 dan sebak mengenang nasib time kupas bawang .. aku memang sangat fail larhh nak kupas-2 bawang neh kan , org len kupas sekejap jew tapi aku kene behenti-2 kupas bawang neh sebab mata sgt-2 sebak dan hiba .. jadi mak-2 mertua di luar sana kalau nmpak saya menanges time kupas bawang uh jangan salah faham taw mak mertua, erkk bukan sedeh kene dera tapi sedeyh terharu .. hahahaha , aku dah mula merepek sekarang .. jadi jangan larh suruh aku kupas bawang banyak-2 okey .. ngeh-2 (+oo+)

Wednesday, June 15, 2011

cinta love is poison

cynta , love, cares what's that ? ohhooii, im being a foolish to talk bout this .. but this is what im owez think and sometimes i realized that i was not happy when in love with someone .. y ha? banyak orang dok mengata aku yang aku neh suka tukar-2 pasangan but they didn't noe the reason y .. haishh , bila lahh aku nak bahagia macam orang laen kan kan kan .. bila dah ada yang sayang kita tak reti nak hargai n bila dia dah tak ada baru menggedix-2 nak mencari kan ? lumrah larh tu bila bercinta , tyme tengah dok usha-2 banyak larh ayat-2 manis keluar dari mulut puaka manusia uh kan .. bila awal-2 dapat uh punya caring nak mampos sampai nyamuk gigit pown rase nak tampo-2 jew nyamok uh kan ? dah 
lama-2 mula taring berok uh keluar, mula larh jarang msg n call .. nmpak awek/pakwe ensem kacak bergaya lalu mata neh laju jew pandang , awek/pkwe laen manje cket mula ahh cair .. haishhh , neh kew adat dalam bercinta ? kalau macam uh aku nak bercinta lepas kahwin larhh , macam dalam cerita  NORA ELENA uh .. bercinta lepas berkahwin menguji sikit tapi mungkin akan bahagia lepas uh aw aw aw i looiikeee .. anyone nak kawen nan aku tak ? hahahaha ~

Tuesday, June 14, 2011

Day four - 10 things you one to say to one person


DAY FOUR ^^
FOR SOMEONE SPECIAL IN MY  WORLD



1) i only LOVE you because you are number one in my heart !

2)i only want  SEE you when i open my eyes and closed my eyes =)

3) i only want SEE your SMILE when u looked at me .... ^^

4) i only want HEAR you call my name in every second (",)

5) i only want see your HAPPINESS in evry single day <3

6) i only want HOLD your hand and wont let you go =')

7) i only want you to know that you are THE BEST for me .....

8) i only want you be my IDOL,HEART ....

9) i only want to repay all what you do for me   =p

10) i only want to say I LOVE YOU  MOM! ONLY YOU MY EVRYTHING ! even u are far away from me now but i noe that u owez see me from the clouds rite mak ? i love you mak !


Monday, June 13, 2011

CONTEST : Bibir Seksi Tak Seksi

pagi neh aku bangon memang sangat awal sebab tadi aku tersedar lyshah nak pergi kerja , then bila dah terjaga neh perkara pertama aku akan buad adalah seret bearbear aku pergi menghadap lappy aku yg sntiasa menanti belaian dari aku .. erkk , hak hak hak tuih .. ngeh-2 , tiba-2 aku terasa nak blog-walking tyme aku tgah window-2 cuci mata dekat blog neh aku ternampak akew satu contest yang menarik jiwa raga aku untuk menyertai dan ini adalah contest aku yg pertama larh kan sejak aku ada blog neh .. clap-2 hands for me please , hooyeah-2 .. contest neh dari blogger tercomel bagi aku , wink wink wink `
korang boleh usha-2 dekat sini   si comel ^^ ...








aku tanpa pikir panjang terus aku nak join sebab aku rase macam best plak kan kan kan , lagipown dye punya rules simple and nice jew .. 

ini syarat-2 daripada si comel itu : 

  •  Sunat add SCHA & SYERA punya FB for more details (click for auto-open fb acc) - done!

  • Girl sahaja yang boleh join :) - done!

  • Buat satu entry tentang kontest ni, then jangan lupa tempek banner nih sekali :) - done!

  • Hantar link entry dekat comment kontest scha or syera yea. jangan send tempat lain pula - lepas publish entry ini!

  • Tag dekat sorang bloggers and make sure dea tahu :) - done!

  • Pertaruhkan satu sahaja gambar yang anda rasa bibir anda seksi (gambar sendiri tauu) - done!

  • Tulis lah sikit 2 atau 3 ayat kenapa anda rasa gambar yang dipertaruhkan itu seksi - done



    jadi , jadi gambar yang aku pertaruhkan untuk contest ini adalah taaadaaaaaa >>>>>>>



    sebab kenapa aku pilih pix neh adalah keranan amat terserlah bibir aku yang tebal dan lebat uh | aku berbangga adew bibir yang tebal dan sentiasa bersyukur dengan apa yang aku ada neh | orang kata bila bibir itu munggil ia akan kelihatan seksi tapi bagi aku seksi uh ada banyak maksud dan berbeza mengikut pandangan orang kan ? ada yang bibir nipis tp ia tetap nampak seksi | kesimpulannya aku rasa bibir aku seksi tyme dalam gambar neh , muahahahaha |


    blogger yang aku tag adalah insan tersayang aku , ngeh-2 :


    okey larh , hope si comel itu akan suka yew .. sekian ~

Saturday, June 11, 2011

Day three - 10 things you hate

DAY THREE =D

1) sangat tidak suka pada ORANG TALAM DUA MUKA 

2)sangat tidak suka pada PENANTIAN , errkk mean menunggu larhh ... (*oo*)

3) sangat tidak suka pada KEPANASAN sbb saya cepat berpeluh , weehuuuuu ...

4) sangat tidak suka PENIPUAN sbb sy xsuka menipu , tettt !!

5) sangat tidak suka pada yang HIPOKRIT sbb saya baek orangnyew , hahahaha ! jgn gelak larh , ngee ~

6) sangat tidak suka baca novel sebab dye tebal mengalahkan buku teks , fuhhh ...

7) sangat tidak suka cakap tepon lama-2 sebab nanty mati akal nak cakap ape dan boleh tertido (",)

8) sangat tidak suka pakai t-shirt sebab tak taw apa punca , hahaha !

9) sangat tidak suka pada orang yang suke dera binatang sebab sy penyanyang , wah wah wah !

10) sangat tidak suka PADA YANG MEMBACA neh kalau dye tidak senyum ,hikhikhik .. 

Thursday, June 9, 2011

Day two - 10 things you love


DAY TWO =)

1 ) JATUH CINTA PADA MAKEUP <3

2) JATUH CINTA PADA CARTOON (*OO*)

3) JATUH CINTA PADA LELAKI TINGGI DAN HITAM-2 MANIS ( AW AW AW <3 )

4) JATUH CINTA PADA BEARBEAR COMEL WARNA PINK

5) JATUH CINTA PADA BARANG-2 WARNA PINK YANG COMEY NOMEY OMEY (",)

6)JATUH CINTA PADA KEINDAHAN CIPTAAN TUHAN ^^

7) JATUH CINTA PADA MOHAMMAD SHAFFIQ ( WINK WINK <3 )

8) JATUH CINTA PADA CEKAK-2 DAN RANTAI YANG COMEL-2 ..

9) JATUH CINTA PADA MOTOR EVENT ABAH TAK BAGI NAEK SANGAT 
( ANAK GADIS TAK MANIS NEK MOTO KATANYA )

10) JATUH CINTA PADA YANG MEMBACA SEKARANG NEH ( WALAWEYH <3 (+OO+) )

Wednesday, June 8, 2011

Day one - 10 things about you


Day one - 10 things about you







DAY ONE =)

1) aku sangat-2 menggilai KUCING dan pantang nampak kucing buad muka kesian teros aku akan bagi makan . kalau kucing mati aku yang separuh gila nanges sebab aku dah sebati dengan kucing kowt , ngee ~

2) nampak ayu tapi aty manyak ganas woo , sangat tak suke yang suke cakap belakang and sedikit panas baran ..

3) sangat teruja kalau nampak BARBIE DOLL sebab teringgin nak jadi macam uh ..

4) PANTANG nampak fesyen rambut terbaru and suke sangat nak try even tahu tak sesuai nan aku neh , tapi adew aku kesah ? hehehe ~

5) ramai yang akan keliru bila tengok aku 1st tyme and akan tanye aku neh orang ape kan , haishh neh larh masalahnyew kalau muka mix kan ..aku neh mix arabian+siam so no wonder kalau aku pergi beli barang org  situ speaking dgn aku and aku pernah kene mintak pasport nan pakcik polis sebab ingat aku org luar ..

6) anti pada novel tapi LIKELIKE pada komik ^^

7) sangat sensitif dan kuad merajok , sebab suka dipujuk (ngeh-2) ..

8) katakan tidak pada bunga tapi gilakan BEARBEAR (+oo+) ..

9) seorang anak yatim yang sudah tiada ibu , tapi masih cool .. hehehe,

10) akan menjadi gila-2 pada suatu masa yang tak terjangka oleh sesiapa =)


oke itu saja untuk hari ini ya <3

Monday, June 6, 2011


aku tengok ramai dok buad challenge benda alah neh kan ,
sekali aku tengok pown macam best jew kan ,
so aku pown gewdix2 nak try jugak larh kan ..


Day one - 10 things about you
Day two - 10 things you love
Day three - 10 things you hate
Day four - 10 things you one to say to one person 
Day five - 10 wishes
Day six - 10 items you can't live without
Day seven - 10 important people
Day eight - 10 of your favourite song
Day nine - 10 ways to win your heart
Day ten - 10 final words

so aku amek 10 jew larh ,
kang banyak-2 perah gak otak aku yang xseberapa nak boleyh perah neh kan kan kan ..


entry kali neh adalah bertajuk SENTAP okee , hari ini kita akan belajar mengenai apa itu sentap didalam hidup neh .. ceewaahhh, hahahaha ~ tapi sekarang memang aku tengah sentap pown dengan seseorang uh , haishh .. memang larh neh bukan yang pertama kali aku sentap dengan die tapi kali neh menusuk gak ahh .. aku balek kampung jumaat lepas and gado-2 nan angah yang aku nak balek jugak ahad uh sebab isnin uh ada KAWAN aku nak datang umah , beria jugak larh aku neh nak tunggu KAWAN aku uh datang kan .. aku dengan kaklong siap pikir nak masak ape lagi and macam-2 larh lagi , tup tup tup tadi aku saje larh msg KAWAN uh tanye dye nak datang pukul bape and msg yang die balas sangat menghampakan aku .. KAWAN cakap dye lupe nak bgtaw yang mak die cuti , soo ? haishh, aku sebenarnye agak benggang gak larh sebab tak balek kampung arwah mak semata-2 sebab KAWAN neh nak dtg umah .. lau aku taw bek aku lepak kampung boleyh jugak aku lawat kubur arwah mak ,perkataan SORRY pown xdew dari KAWAN uh ... sape tak sentap macam neh kan kan kan , aku perasan jugak yang KAWAN neh dh laen sangat dan makin jauh dengan aku neh .. faktor keje kew punca nyew ea ? aku pernah cakap dekat KAWAN neh yang jauh mana aku belajar pown aku tak kan pernah lupa persahabatan kitaowang neh , tapi sekarang ? orang cakap kawan sejati tak kan pernah lupa kawan kan ? alarhh , chill larh kan sebab KAWAN uh dah happy dengan persekitaran dye kan kan kan .. dah takdew gosip antara kitaowang and macam-2 larh .. papepown thanx KAWAN sebab buat aku SENTAP+KECEWA ...







mungkin dulu kita macam neh kan ..



dan sekarang kita begini ....

Sunday, June 5, 2011

aku sudah deactive facebook aku ,
terbaek bagi aku kowt ..
nanty ada masa aku contact larh korang okey ,
=)

Friday, June 3, 2011

KAW ADELAH PENIPU ! KAW PENIPU ! SUMPAH AKU TAK NAK PERCAYA KATA-2 KAW DAH ! KAW PENIPU ! AKU BENCI KAW WEYH ! BOLEYH BLAH DARI HIDUP AKU SKANG SEBAB AKU TAK MATI POWN KALAU KAW ADEW ! BLAH BLAH BLAH !!!!!!
sekarang aku tengah ketawa smbil makan kacang yew , nak taw sebab ape aku ketawa? tengah aku dok wall nan jeff tibe-2 iqa adew tag video dekat family civach , aku macam blur-2 ape benda neh .. alih-2 bawu aku ingat neh vdeo yang aku edit time projek untuk sem 1 , ekeleh ..... memang gelak gyla-2 ahh aku tgah tgok vdeo neh , tak hape-2 nahh aku bagi korang tengok sebab iqa dah masukkan vdei neh dalam youtube .. youtube okeee ! hahaaha








watak-watak die :


ibu = aku larh kan ,ngee ..


anak= aslan


makwe di kampung = ema


makwe di bandar = emy




sinopsis cerita neh;


mengisahkan seorang anak yang telah berjaya di dalam hidup dan semakin melupaka jasa ibu dan orang yang selama ini menyokong kejayaan dia ..




disebalik takbir movie neh ;


sepanjang membuat video neh banyak jugak masalah yang timbul,alah biasalah kan kalau tension nak buat sesuatu uh memang sume benda nak marah kan .. aku bape hari jugak tydo lambat nak edit movie neh ha, xpenah-2 aku edit movie nookkk , bila tengok balik movie neh memang aku gelak gyla bahbing ahh sebab memang lawak larh sepanjang buad movie neh kan .. ape-2 pown harap korang terhibur ~

Thursday, June 2, 2011

aku dah deleted semua post tahun 2010 sebab banyak sangat kenangan yang tak sanggup aku baca dan lihat lagi .. harap tahun neh tak ada lagi cerita sedeyh yang akan aku post dekat blog comel aku neh kan ..



sila lihat ape persamaan kami di atas ?kami same-2 memakai sweater dan kami semua comel , erkk ?
hahahaha,mereka adalah orang-2 terpenting dalam hidup aku ..


for you lyshah :

A friend is someone we turn to
when our spirits need a lift.
A friend is someone we treasure
for our friendship is a gift.
A friend is someone who fills our lives
with beauty, joy, and grace.
And makes the whole world we live in
a better and happier place.



for u muhammad shaffiq :


All I ever wanted was to be part of your heart,
And for us to be together, to never be apart.
No one else in the world can even compare,
You're perfect and so is this love that we share.
We have so much more than I ever thought we would,
I love you more than I ever thought I could.
I promise to give you all I have to give,
I'll do anything for you as long as I live.
In your eyes I see our present, our future and past,
By the way you look at me I know we will last.
I hope that one day you'll come to realize,
How perfect you are when seen through my eyes.




i do love both of you !